donderdag 6 juli 2017

Dag 24: Tam Coc - Bich Dong pagoda

Iets na achten zochten we met P. een fiets uit bij Chez Loan en trapten op ons gemak naar het fraai gelegen tempelcomplex van Bich Dong Pagoda. We parkeerden de fietsen en negeerden de verkoopsters van toeristische snuisterijen. Een pad door een lotusvijver, die op dat moment bijna droog stond en schoongemaakt werd, leidde naar de toegangspoort. 



Bich Dong Pagoda dateert van 1428 en bestaat uit drie pagodes die over drie etages tegen de berg gebouwd zijn: Ha Pagoda ligt aan de voet van de heuvel. Voor Trung Pagoda moet je 120 treden klimmen naar het middelste terras. Deze tempel is half tegen de rotsen en half in de grotten gebouwd. Voordat we de laatste trap naar het derde terras beklommen genoten we van het uitzicht over de prachtige Ngu Mon vallei.







P. demonstreerde hoe deze gong klinkt als je er met een steentje op slaat. Wonderbaarlijk helder!







 
 

40 traptreden hoger bevond zich Thuong (bovenste) Pagoda, een klein tempeltje waarbinnen op dat moment zorgvuldig door een oude heer en dame werd schoongemaakt.



Zelfs als je niet in tempels geïnteresseerd bent, is de bijzondere ligging tegen en in de berg en te midden van deze prachtige natuur de moeite waard.




                                                                                   Verder fietsen en varen bij Tam Coc >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze kennismaking met Vietnam