vrijdag 28 juli 2017

Dag 1 en 2: Schiphol - Hong Kong - Saigon

Maandag 13 maart. Anderhalf uur te laat vertrok onze vlucht van Schiphol. Via Hongkong vlogen we naar Saigon met Cathay Pacific. De internationale luchthaven van Hongkong is gebouwd op een kunstmatig, daarvoor speciaal aangelegd eiland. We vlogen aan over zee, maar door de stevige bewolking was het zicht op de drukke vaarwegen en lange bruggen jammer genoeg niet best. Deze luchthaven is inmiddels al weer bijna 19 jaar in bedrijf. Anderhalf uur te laat kwamen we aan; onze vervolgvlucht naar Saigon zagen we ongeveer langs ons heen de lucht ingaan en de vervangende vlucht naar Saigon zou pas tegen vijven vertrekken. 

uitzicht vanuit onze hotelkamer
Als compensatie kregen we voor de tussenliggende uren een kamer en lunch in het Novotel Citygate, zodat we een nog iets ruimere blik konden werpen op Hongkong en de luchthaven. We hebben er maar het beste van gemaakt.
De comfortabele rustpauze en het uitstekende lunchbuffet waren goed verzorgd, maar wogen natuurlijk niet op tegen onze geplande middagverkenning van Ho Chi Minh City.



Op de luchthaven hebben we nog geprobeerd onze contactpersonen in Vietnam op de hoogte te brengen van onze vertraging, omdat we opgehaald zouden worden van de luchthaven in Saigon. Ondanks de hulp van een van de servicebalies wilde dat helaas niet lukken.



Chek Lap Kok heeft een mooie terminal en is meermalen tot de beste luchthaven van de wereld uitgeroepen. Toen we 4 weken later op de terugweg naar huis door een kwartier vertraging met wat tijdnood te maken kregen voor de transfer en we via ons ticket niet wisten bij welke gate we moesten zijn, vonden wij de bewegwijzering en de informatieverstrekking wel enigszins tekort schieten. Dan zijn de fikse afstanden en verschillende security checks factoren waarmee je rekening moet houden.


In plaats van de zonsondergang in Saigon genoten we nu maar van de laatste zonnestralen in het vliegtuig. 
Bij aankomst in Saigon stond - ondanks onze vertragingen - onze chauffeur voor de komende dagen keurig op ons te wachten in de aankomsthal. Hij en de gids hadden er die dag al heel wat vergeefse wachturen op zitten, omdat ze niet op de hoogte waren van onze vertraging - en het feit dat we desondanks werden opgehaald en rond negen uur keurig bij ons hotel werden gebracht, is exemplarisch voor de goede organisatie en service die we in de komende weken van Handspan konden verwachten. 
De volgende dag zouden we op eigen houtje Saigon verkennen, voor de dag erna zouden we elkaar om 8 uur ontmoeten.
                                                                                Ga met ons mee op verkenning door Saigon >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze kennismaking met Vietnam