donderdag 20 juli 2017

Dag 10: Duong Dong vervolg: haven

Als je op de brug over de Song Duong Dong staat, biedt dat een mooi kijkje op de achterzijde van de markt en op de aanleveringsroute over water. De vis gaat rechtstreeks vanaf zee naar de verkooppunten. Even genieten van dit kleurrijke uitzicht.




We parkeerden de motorbike in een parkje bij de vissershaven en liepen vandaar naar de pier aan de riviermonding. Een enkel modern jacht en vele rondvaartboten contrasteerden met de traditionele vissersboten. Wuivende palmen boven de golfplaten dakjes aan de overkant, forse nieuwbouw en meer bouwwerkzaamheden aan onze kant.











Bovenop een typische rotsformatie - Dinh Cau Rock - staat een klein tempeltje en aan de zeezijde een vuurtoren. Links Dinh Cau Beach. Voor locals en toeristen is dit een gewilde bestemming, maar toen wij er waren was het erg rustig.



Het was leuk om een stukje de pier op te lopen en uit te kijken over de zee en de stad. Daarna beklommen we de 29 treden naar het rotstempeltje.



Het Dinh Cau tempeltje is gewijd aan "Thien Hau", de godin van de zee. Vissers komen haar hier eer bewijzen om bescherming te vragen tijdens hun tochten op zee. Een man en een vrouw waren bezig om schoon te maken en het zag er allemaal zeer goed onderhouden en verzorgd uit.
Draken, olifanten, schildpad: het is hier vol van symboliek. De draak kom je overal tegen, deze vertegenwoordigt Yang, staat symbool voor kracht en energie.




De schildpad met de Vietnamese vlag. De schildpad staat symbool voor een lang leven, stabiliteit en betrouwbaarheid.


Tegenover Cau Rock staat een grotere fraaie tempel. Verder dan het binnenplein zijn we niet geweest; mijn korte broek reikte boven de knie en het getuigt van weinig respect om zo gekleed een gewijde ruimte te betreden.





                                                                                      Vlieg met ons mee naar Hoi An >

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze kennismaking met Vietnam