zondag 9 juli 2017

Dag 21 en 22: Mai Chau Valley Sol: flora, vlinders en folklore



Sol bungalows is een kleinschalig hotel net buiten het dorp Chieng Chau. Wij hadden een kamer op de bovenetage bij het zwembad: een ruime kamer met een eigen zitje op het balkon en een fantastisch uitzicht. Rondom de gebouwen is een mooie tuin aangelegd. Voor ons keken we uit over de rijstvelden en de bergen, achter het hotel was een bos met enorme bamboes. Overdag konden we genieten van de vlinders, na zonsondergang van de kwaakkoren van de kikkers in de rijstvelden.




Hypolimnas bolina  - Great Eggfly




Junonia almana - Peacock Pansy 

Eten en drank (wijn!) is bij Sol flink aan de prijs en wel goed, maar zeker niet bijzonder. Het was dan ook leuk dat P. voor de volgende avond een eenvoudige eettent in het dorp had gevonden waar we de tweede avond samen met hem en de chauffeur heel gezellig een heerlijke hotpot hebben gegeten. Na diner bij Sol werden we getrakteerd op een bijzonder aardige traditionele dansvoorstelling, die eindigde met een bamboestokkendans waaraan het publiek kon deelnemen. Het was leuk.





Toen we de volgende morgen opstonden trok de mist langzaam op uit de vallei en de bergen. Terwijl wij vonden dat we vroeg waren opgestaan, werd er in de rijstvelden al flink gewerkt.


Waarschijnlijk is het as van verbrande bamboeresten die hier wordt uitgestrooid als bodemverrijker.





                                         Na het ontbijt vertrekken we voor een wandeling in de rijstvelden >>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze kennismaking met Vietnam