woensdag 19 juli 2017

Dag 11: Van Phu Quoc naar Hoi An


Er stond een volgende reisetappe op het programma. In 2012 is de nieuwe internationale airport van Phu Quoc geopend. In alle vroegte bracht de shuttlebus van het resort ons samen met een ander stel naar de luchthaven (ongeveer drie kwartier rijden). 
Onze vlucht met Vietnam Airlines vertrok om 7.45 uur en bracht ons in één uur tijd naar HCMC.
Bij onze eerste aankomst in Saigon was het donker geweest, waardoor ons uitzicht beperkt bleef tot een heleboel lichtjes. Dit keer kregen we vanuit de lucht een mooi beeld van de Mekong en HCMC.




Saigon heeft een aardige en overzichtelijke luchthaven. Onze vlucht naar Da Nang zou om 10.00 uur vertrekken en daar na een kleine anderhalf uur arriveren. In de rij voor de incheck stonden we zomaar naast deze display. Volop Keukenhof aan deze kant van de wereld!
Gelukkig gingen wij nog niet naar huis!
In Da Nang werden we keurig opgewacht door onze nieuwe gids en chauffeur.

Van Da Nang airport reed onze chauffeur naar de kustweg die naar Hoi An voerde. Da Nang is een van de grootste steden van Vietnam en van wat wij er op deze route van zagen, ook een moderne stad met veel nieuwe hoogbouw en enorm grote, stralend witte hotels langs de uitvalsweg. "Wedding hotels" noemde Ho, onze gids, deze, omdat ze veel gebruikt worden voor trouwpartijen. Ho wees ons ook op enkele hangars, restanten uit de Amerikaanse oorlog. Op China beach in Danang hadden de eerste landingen plaatsgevonden en de Amerikanen hadden hier uitgebreide militaire bases.

Onderweg kwamen we langs de Marmerbergen. Er zijn vijf bergen, genoemd naar de vijf elementen Aarde, Water, Vuur, Metaal en Hout. Er zijn even zovele kleuren marmer. Een bezoek aan een van de bergen is een toeristische attractie, waarvoor je tegenwoordig niet meer de vele trappen behoeft te beklimmen, maar ook met een grote glazen lift omhoog kunt. Wij hadden niet gevraagd om een dergelijk bezoek in ons programma op te nemen, wel werden we meegenomen naar een atelier waar de marmer werd bewerkt tot beelden in alle soorten en maten.





Voor ieder wat wils..............


Ja, je blijft lachen hier. Pure commercie natuurlijk met een enorme souvenirwinkel erbij voor wie een grote Boeddha wat lastig mee te nemen is.



En voor wie er geen genoeg van kan krijgen of de beeldhouwerijen gemist heeft:


Langs de kustweg naar Hoi An konden hadden we vrijwel nergens meer vrij zicht op het strand en de oceaan. Het ene bouwproject loopt ongeveer over in het andere en daarmee verdwijnen de mooie zandstranden, die de charme van deze omgeving vormen, achter omheiningen en bouwschuttingen. Toerisme is booming business, maar de uitwerking daarvan stemde mij niet altijd vrolijk. Om 1 p.m. bereikten we ons einddoel van vandaag: Vinh Hung Emerald Resort in Hoi An. Onze gids en chauffeur zouden we na morgen weer terugzien.


                                                        Weer zo'n heerlijke verblijfplaats: Vinh Hung Emerald resort > 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze kennismaking met Vietnam